Terug naar de homepage

Thema 1: Jouw verhaal


Jouw verhaal is belangrijk

Iedereen heeft een eigen verhaal, elke werk- en zorgsituatie is uniek. Als je je eigen verhaal goed kent, overzie je beter waar je allemaal mee bezig bent, waarom je het doet en hoe je het doet. Ook kun je je verhaal dan makkelijker delen met anderen zodat je omgeving meer begrip krijgt voor jouw situatie, met je mee kan denken en hulp kan bieden.

Aandacht voor hoe het nu gaat

Het combineren van werk- en mantelzorgtaken kan soms belastend zijn. De mantelzorgtaken komen bovenop andere activiteiten. Tijd om even afstand te nemen is er vaak niet. Toch is het goed om af en toe stil te staan bij jouw werk- en zorgsituatie. Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en vraag je je af of er nog wel ruimte is voor jou? Dan is het hoog tijd om aandacht te besteden aan hoe het nĂș gaat.

Op een ander manier kijken

De tijd nemen om na te denken over jouw situatie en dit opschrijven, levert wat op. Je kunt makkelijker van een afstand en van meer kanten naar jezelf en je situatie kijken. Zo ontstaan nieuwe inzichten. Vooral als je je soms (over)belast voelt, kan dit je helpen om je knelpunten helder te krijgen.