Terug naar de homepage

Thema 3: Gesprek met je leidinggevende


De combinatie werk en mantelzorg is iets om trots op te zijn. Niet alle mantelzorgers maken hun zorgsituatie bespreekbaar op het werk. Uit angst om er later op aangekeken te worden, vanuit carrièreperspectief, of omdat ze werk en privé gescheiden willen houden. Anderen vinden het juist wel prettig om de zorg bespreekbaar te maken met de leidinggevende en het team.

Brief schrijven

Het bespreekbaar maken van zorgtaken is een belangrijke stap om tot oplossingen te komen. Een brief schrijven - aan een fictief persoon of aan je leidinggevende - is een mooie manier om in kaart te brengen hoe jouw combinatie van werk en mantelzorgtaken eruit ziet. Waar heb jij als mantelzorger mee te maken, hoe ziet jouw zorgsituatie eruit, wat gaat goed of juist niet en wat kan jou helpen. Het op papier zetten van jouw situatie, gedachten, gevoelens en emoties kun je in alle rust doen en op het moment dat het jou schikt.

Voordeel van brief aan leidinggevende

Door je leidinggevende per brief te informeren, is hij/zij al goed op de hoogte van de situatie en hoef je niet 'helemaal vooraan' te beginnen en 'alles' uit te leggen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de brief voor jezelf te houden. Het schrijven van een brief helpt je in ieder geval om alles op een rijtje te zetten en je gedachten te ordenen.